Nie jesteś zalogowany na forum.
Przesunęłam dłoń na jego kark, ściskając palcami.
- A więc dokładnie w tym miejscu - teraz sunęłam palcami po przodzie jego szyi - moje dłonie pozbawią cię życia. - Słodko się uśmiechnęłam.
"Jak komuś życie krzywo się ułożyło (...) i jest sam, to robi się trochę dziwny i nieraz głupie pomysły przychodzą mu do głowy."
-Trzymaj ręce w jednym miejscu, Murph, a nie mnie molestujesz. /xDD/
Przyjrzałam mu się badawczo, z podłym uśmiechem na twarzy.
- Zarumieniłeś się frajerze. - Złapałem go za policzek, lekko klepiąc.
"Jak komuś życie krzywo się ułożyło (...) i jest sam, to robi się trochę dziwny i nieraz głupie pomysły przychodzą mu do głowy."
-No i co z tego?-Prychnąłem. -Trzymaj ręce przy sobie, co?
Zmarszczyłam brwi. Obkręciłam się wokół, z powrotem do niego wracając.
- Och. Aleksie, mój ty lateksie. - Parsknęłam, nie mogąc wytrzymać z jego miny. - Nie czuję, że rymuję - dodałam i tanecznym krokiem podeszłam w stronę sceny, zabierając mikrofon. Zaczęłam tańczyć wokół niego. - GORĄCE BRAWA DLA KRÓLA PRAWICZKÓW ALEKSANDRA WHITE'A! - Krzyknęłam, a wokół rozbrzmiały oklaski. - Oj, no nie złość się tak.
-Nawet w takich sytuacjach musisz być wredna i kłamać Collins? Czy choć raz w życiu nie możesz zachować się Normalnie!
Zrobiłam smutną minę i odwróciłam się do widowni.
- Chyba się przegrzał od tych braw, patrzcie, jaki rozpalony! - Wrzasnęłam ponownie, podnosząc jego koszulę do góry, gdzie brzuch się świecił. - Śmierdzi od ciebie - stwierdziłam, krzywiąc się. - Nie myłeś się od tamtej pory, prawda? - Zagryzłam wargę. Zapomniałam, że mikrofon był cały czas włączony.
-Collins. Zachowuj się.-Odepchnalem ją lekko od siebie.
- Widzisz babciu, chciałaś jakiś dramat, masz. No i ten... tego prawiczka chciałaś. Leć! - Uśmiechnęłam się do niej szeroko, patrząc jak staruszka obczaja Aleksa.
Zachowuj się tak, jakbyś już był szczęśliwy, a zobaczysz, że faktycznie będziesz szczęśliwy.
Popchnął mnie co prawda lekko, ale przestawiając nogę w inną stronę - upadłam na ziemię. Nikt tego nie musiał wiedzieć. Uniosłam brwi, patrząc na niego zdezorientowana.
- Ukradłeś banana, Aleksie? - Wskazałam dłonią na jego rozporek, gdzie coś sporego odstawało. Podciągnęłam się w górę, zbliżając się i przyglądając. Z boku miał niewielką dziurkę, którą postanowiłam szybko rozerwać nim zdążył zareagować. - Aleks, kurwa, banany kradniesz? I wkładasz je w spodnie? - Publiczność zareagowała tak samo jak ja, szokiem.
Załamałem się.
-Kiedyś byłaś lepsza w obrazaniu i podobnych sprawach.-Pokrecilem glowa.
- A ty pewnie kiedyś miałeś większego. Albo urodziłeś się z takim mini prę... pr... pręcikiem... - Ledwo z siebie wydusiłam, bo nie mogłam wytrzymać ze śmiechu. Aż mnie brzuch rozniosła z tego wszystkiego.
Wziąłem uspakajajacy wdech i wyszedłem stamtąd, aby przypadkiem nie zrobić jej krzywdy, przy wszystkich.
No i babcia pobiegła za nim, a ja zostałam z Brandonem, wyjąc z sytuacji, a potem z Sam.
Zachowuj się tak, jakbyś już był szczęśliwy, a zobaczysz, że faktycznie będziesz szczęśliwy.
- Aleksie, masz dziurę w spodniach! - Krzyknęłam za nim w mikrofon i ponownie zaczęłam śmiać się na całego. Przygłup.
W damskiej jak zwykle była kolejka, a w męskiej wiało pustkami. Kurde, no czemu by tego nie wykorzystać?!
Wtedy otwierałam drzwi łazienki uderzylam nimi kogoś.
- Oł, oł, oł... Przepraszam - mruknęłam rozbawiona, choć z nutą obawy. Alkohol już nieco działał jednak starałam się zachować jakiś rozsądek.
Trwaj tylko w słońcu, bo w cieniu nie rośnie nic pięknego.
W każdym spojrzeniu kryje się tajemnica, którą nie każdy może rozwiązać.
-Nic się nie stało.-Mruknalem, z niezbyt dobrym humorem.
Wystawiłam zza otwartych drzwi głowę i zajrzałam za nir.
- O hejka Aleks... Huh... Coś ten... Spodnie... - Zaczęłam się plątać, a policzki mi zapłonęły. - No faceci lubią w sumie swoją prawą rękę, no ja wiem, no. Już wychodziłam...
Wywrocilem oczami.
-Weź mnie nie dobijaj.-Warknalem cicho.
Zachichotałam, drapiąc się po czerwonym policzku. Wskazałam drugą ręką na drzwi.
- Mnie.. Ten... Już nie... Nie ma już tu. - Uśmiechnęłam się niewinnie z nutą zażenowana. Ty amebo.
-I dobrze.-Fuknąłem. Chcę być Sam.
- Kumam, chcesz ten... - No sama nie wiem no ale spojrzałam w dół i No i patrzyłam przez chwilę, a potem znów spojrzałam na niego z ryjem jak burak. Super. - Sam chcesz. Okej okej. - Zaczęłam iść do drzwi.
Usiadłem na podłodze i schowalem twarz w dłonie. Nienawidzę Jej.
- To ten, no, miłej zabawy w samotności i w ogóle, nie zasiedz się tutaj - mruknęłam i wyszłam.
Przyznam, że nie mogłam powstrzymać śmiechu od tego, co się działo i... chyba też alkohol powodował moje rozbawienie. Szalone wesele u Donny? Zawsze. Nie patrzyłam gdzie idę, dopóki nie wpadłam na kogoś. Aj. Podniosłam wzrok i... no ładnie. Wydawał się jeszcze przystojniejszy czy wydawało mi się?
- Przepraszam - mruknęłam rozbawiona. - To przez tę dziwną sytuację.
Bez wątpienia zakończenia są trudne, ale tak naprawdę nic się nie kończy