Nie jesteś zalogowany na forum.
- To po co żyjesz na tym świecie, skoro sprawia ci taki problem, hę? - spytałam ostro. Nie zapominaj o tym, kto sam milczał przez sześć lat. - Zabij się, będziesz milczał na wieczność, czyli zachowasz to co lubisz najbardziej. Zabawne.
"Jak komuś życie krzywo się ułożyło (...) i jest sam, to robi się trochę dziwny i nieraz głupie pomysły przychodzą mu do głowy."
-Żyje bo mam marzenia i cel w życiu.
Zaśmiałam się sucho, bez jakichkolwiek pozytywów.
- Och, marzenia? Myślisz, że dasz radę je spełnić i osiągnąć swój cel w życiu? - Pokręciłam głową i poklepałam go po ramieniu. - Nie rób sobie nadziei, kolego. Tak naprawdę przegrałeś już na starcie.
"Jak komuś życie krzywo się ułożyło (...) i jest sam, to robi się trochę dziwny i nieraz głupie pomysły przychodzą mu do głowy."
-Uda mi się je spełnić.-Spójrzalem na nia. -To że ci się nie udało, nie oznacza mi się też.
Ściągnęłam usta w wąską linię.
- Nie znasz mnie - warknęłam, patrząc na niego rozdrażniona. Nie potrafiłam ująć w słowa tego, co chciałam powiedzieć. Było tego za dużo. Przerastało mnie to. - Wybacz, ale przez twój ryj straciłam ochotę na dalszą rozmowę. Powodzenia w szukaniu idealnego chłopaka, bo zakładam, że to jedno z twoich marzeń - rzuciłam i ruszyłam do przodu, bawiąc się palcami na zmianę w kieszeni. Mogę się założyć, że gdy je wyjmę, będą czerwone i rozdarte.
Westchnalem.
-Prawda boli..
Przymknęłam oczy, słysząc jego słowa. Był młody, na niczym się nie znał. Początkowe stadium ludzi. Myślą, że wiedzą najlepiej.
- Życie boli - dopowiedziałam pod nosem, zaciskając od razu szczękę. Nic nie wiedzieli. I w tym był problem. Niewiedza zabijała.
Zawrocilem i poszedłem w swoją stronę.
Siedziałem z Louisem w parku i uczyłem go grać na gitarze. Młody szybko się uczył.
Skończyłam właśnie pracę, a że na ostatni autobus się spóźniłam to musiałam iść na nogach. Droga jakoś dłużyła się, więc postanowiłam pójść przez park.
- Aleks? - Uniosłam brwi z zastanowieniem, gdy zobaczyłam mężczyznę z młodszym dzieckiem. - To twój... brat?
Bez wątpienia zakończenia są trudne, ale tak naprawdę nic się nie kończy
Spojrzałem na Sam.
-Cześć Sammy. To Louis mój adoptowany Syn..
-Dzień dobry-Chłopczyk uśmiechnął się.
Otworzyłam szerzej oczy z zaskoczeniem.
- O, dzień dobry - odparłam po krótkiej chwili. - I gratulacje. Od kiedy... no wiesz, planowałeś to?
-Tak. Od kilku miesięcy, choć cały proces adopcji będzie trwał jeszcze około tygodnia.
To... robiło wrażenie. Sam fakt, że Aleks podjął się czegoś takiego.
- Nigdy nic o tym nie wspominałeś - zauważyłam wciąż zdziwiona. - Choć, to świetna wiadomość. Naprawdę. Będziesz z kimś wychowywał Louisa? - Pierwszą osobą, o której pomyślałam, była Artemia, ale.. stop. Nie.
-Nie. Sam będę.
Pokiwałam głową.
- W takim razie... powodzenia - przyznałam z nieśmiałym uśmiechem po czym spojrzałam na malca. - Hej, jak ci idzie gra na gitarze?
-Dobrze, umiem już podstawowe nuty.-Louis uśmiechnął się. -Zagrać Pani?
- O, jasne - przytaknęłam zaciekawiona.
Nie spodziewałaś się, że... Aleks może adoptować dziecko. Ale tak jakby starał się uporządkować swoje życie. Co jak co, ale ty też powinnaś ogarnąć swoje. Na które i tak nie ma ratunku.
Louis zaczął grać to czego go nauczyłem. Ma talent. Gdy skończył poklonil się.
Chłopiec był naprawdę dobry w tym co robił.
- Świetnie - pochwaliłam go lekko zaskoczona. - Od kiedy uczysz się grać?
-Od dwóch miesięcy, Aleks mnie uczy.
- Powinieneś zająć się tym na większą skalę. Może... szkoła muzyczna? Masz talent - stwierdziłam, a potem spojrzałam na Aleksa. - Masz rękę do dzieci. - Zaśmiałam się pod nosem.
-Dziękuję, jak będę duży to zostanę znanym muzykiem i będę mieć zepsuł.
-No wiem...-Powiedziałem cicho, patrząc w ziemię.
- Coś... nie tak? - zapytałam z wahaniem. - Jeśli chodzi o Daydream, zawsze możesz wziąć urlop, żeby zająć się Louisem - powiedziałam.
-Wszytko w porządku.
-Co to DayDream?-Spytał Louis.